Tvätta bil Vintertid-Så gör du - bilvårdsoutleten

Tvätta bil Vintertid-Så gör du

Att tvätta en bil på rätt sätt kan vara viktigt för att bibehålla dess utseende och skydda dess lack. Din bil utsätts för många olika typer av smuts, speciellt i svenska förhållanden. Varje typ av smuts kräver sitt egna anpassade rengöringsmedel.
 
Här är en grundläggande steg-för-steg-guide för hur man tvättar en bil vintertid:
  1. Välj en plats med skugga för att undvika att kemikalierna torkar innan du har chans att skölja av det.
  2. Spraya kallavfettning över hela bilen, oftast behöver man inte applicera högre upp än till handtagen på bilen. Spraya på hela bakdelen av bilen och hela vägen upp till taket, vägsmutsen virvlar runt där av fartvinden. Låt verka i 5 minuter, under tiden kan du spraya fälgrengöring och borsta fälgarna. 
  3. Spraya alkalisk avfettning över hela bilen och dörrgångarna. Låt verka i 1-2 minuter och spola sedan av med högtryckstvätt nerifrån och upp. Spola försiktigt i dörrgångarna. 

  4. Spraya flygrostborttgare på lackens mest utsatta områden och på fälgarna. Vänta tills medlet blir lila (syns som små prickar och rinningar som blir lila). Då har medlet löst upp alla smutspartiklar och flygrost. Spola därefter av hela bilen.

  5. Blanda önskad mängd bilschampo med vatten i en hink och använd en svamp eller tvätthandske för att applicera det på bilen. Använd lera och lera in bilen för att rengöra lacken från ojämnheter och spola av med högtryckstvätt uppifrån och ner.

  6. Torka av bilen med en mjuk och absorberande handduk eller torkduk, som t.ex. en mikrofiberduk. Torka försiktigt för att undvika att repa bilens yta.
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Kallavfettning

Fälgrengöring

Bilschampo

1 av 4