Polera bilen -Så gör du - bilvårdsoutleten

Polera bilen -Så gör du

Att polera en bil är en process som syftar till att ta bort mindre repor och ojämnheter i lacken, samt ge bilen en glansig yta. 

 

  1. Börja med att tvätta bilen noga för att ta bort all smuts. Det är viktigt att bilen är helt ren innan du börjar polera.
  2. Inspektera lacken och leta efter mindre repor, swirls och andra ojämnheter. Om dessa inte är för djupa kan de oftast tas bort med hjälp av en poleringsmaskin och polermedel.
  3. Välj rätt typ av poleringsmedel och rätt polertrissa för att uppnå önskat resultat. Det finns olika typer av polermedel och polertrissor som används för olika ändamål. För att ta bort repor, ge en glansig yta eller för att avlägsna oxidation.
  4. Applicera poleringsmedlet på en polertrissa och arbeta in medlet med hjälp av en poleringsmaskin. Arbeta på en liten yta åt gången och använd inte för högt varvtal. Tänk på att följa anvisningarna för den typ av maskin du använder samt vilken hastighet som ska användas.
  5. Efter att du har polerat en yta ska du torka bort eventuellt överskott av medel med en ren mikrofiberduk.
  6. När alla bilens ytor är polerade kan man applicera vax eller lackskydd för att skydda ytan och ge den extra glans.

Det är viktigt att inte överanvända polermedel. Detta eftersom att medlet kan slita på bilens lack och ge skada. Det är också viktigt att inte använda för hög hastighet på poleringsmaskinen. Det kan orsaka överhettning och skador på lacken.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Kallavfettning

Fälgrengöring

Bilschampo

1 av 4